Szívbetegségek

NyomtatásE-mail
Dr. Rob Myers
Alapár:2499 Ft
Alapár adóval együtt:
Fogyasztói ár1999 Ft
Kedvezmény-500 Ft
Leírás

Környezetünkben talán nincs is olyan ember, akinek ne volna legalább egy szívbeteg rokona vagy ismerőse. A szív- és érrendszeri betegségek napjainkra elképesztő gyakoriságot öltöttek: a nyugati társadalmakban jelenleg az összhalálozás 37%-át teszik ki, és 65 év felettiekben vezető haláloknak számítanak. Lassan már a csapból is a kockázati tényezők elkerülése folyik; tudjuk, hogy fogynunk kell, abba kell hagynunk a dohányzást, és el kell kezdenünk végre a mozgást. De vajon azt is tudjuk-e, miért olyan fontos mindez, hogyan működik a szívünk, és mi az, ami elromolhat benne, ha nem vigyázunk rá?

A Szívbetegségek egy vezető kardiológiai szakértő, dr. Rob Myers tollából született, és a következő fontos témákat tárgyalja részletesen:

  • a koszorúerek élettana és kórélettana
  • a kardiológiai betegségek kockázati tényezői, különös tekintettel az újonnan felfedezettekre, mint amilyen pl. az emelkedett homocisztein-és C-reaktívprotein-szint
  • a hormonpótló kezelés veszélyei nőknél
  • a szívbetegség diagnosztikájában alkalmazott módszerek és eljárások (szívultrahang, EKG, MRI, angiográfia)
  • magas vérnyomás, infarktus, ritmuszavarok, szívelégtelenség
  • a szív- és érrendszeri betegségek terápiás lehetőségei

A könyv egyszerű és érthető nyelvezetben tárgyalja a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának, diagnosztikájának és terápiájának lényegét, ismerteti azok lehetséges tüneteit, kitér a megelőzés eszközeire. A könnyebb megértést rajzos vázlatok segítik, a szöveget esetismertetések színezik.

Dr. Rob Myers, kardiológus. A Torontói Egyetem docense, az Astra Zeneca Szívklinika igazgatója és a torontói Nőegészségügyi Társaság Tudományos Tanácsának elnöke.

Szerző:
Dr. Rob Myers
Terjedelem:
208 oldal
Kötés:
kartonált
Méret:
145×208 mm
ISBN:
9789639329973