fbpx

Germanicus

Nyomtatás
Lindsay Powell
Szállítás GLS 2 kg-ig 1870,00 Ft
Szállítás MPL 10 kg-ig 3190,00 Ft
Szállítás MPL csomagpont 20 kg-ig 2190,00 Ft
Alapár:9990 Ft
Alapár adóval együtt:
Fogyasztói ár7990 Ft
Kedvezmény-2000 Ft
Leírás

Róma legnépszerűbb hadvezérének sikerekben gazdag élete és rejtélyes halála

Germanicus Iulius Caesar a rómaiaknak a reménységet jelentette, tőle várták az elveszett szabadságjogaik és a régi dicsőség helyreállítását.

Germanicus, az idősebb Drusus fia merész harcossá, köztiszteletben álló ügyvéddé és elismert művésszé vált felnőttkorára. Augustus unokáját, az idősebb Agrippinát vette feleségül, akitől kilenc gyermeke született, köztük a későbbi császár, Caligula.

Rátermett hadvezérként előbb Illyricumban szolgált, majd elfojtotta a rajnai légiók zendülését, és ő vezette a Germania visszafoglalására indított hadjáratot, ahol üldözőbe vette a rómaiakat Teutoburgnál legyőző Arminiust, és helyreállította a nemzet becsületét. Tiberius császár közel-keleti különmegbízottjaként megkoronázta Armenia uralkodóját, valamint vérontás nélkül a Római Birodalomhoz csatolta Kappadókiát és Kommagénét. 34 évesen, Syriában bekövetkezett titokzatos halála mély gyászba taszította a római világot, és a kora császárkor egyik legnagyobb kirakatperéhez vezetett.

Az idősebb Drususról szóló nagy sikerű életrajzi mű, a Dicsőségre szomjazva szerzője jóvoltából a nagyközönség először olvashat Germanicus életéről, eredményeiről és örökségéről egyetlen kötetbe foglalva.

Szerző:
Lindsay Powell
Terjedelem:
480 oldal
Kötés:
keménytáblás védőborítóval
Méret:
146×209 mm
Illusztráció:
Térképek és 16 oldal színes fotókkal
ISBN:
9786156429001
Megjelenés éve:
2024