Hitler gladiátora

Nyomtatás
Charles Messenger
Alapár:4998 Ft
Alapár adóval együtt:
Fogyasztói ár3998 Ft
Kedvezmény-1000 Ft
HG_p054-55
HG_p030-31
HG_Fotomelleklet_p10-11
HG_Fotomelleklet_p06-7
Leírás

Sepp Dietrich vezérezredes, Panzergeneral-Oberst der Waffen-SS élettörténete

Mindazok, akik átélték Németországban a nemzetiszocializmus létrejöttét, és szemtanúi voltak a náci rezsim minden borzalmának, nehezen tudnak a korszak eseményeire és személyeire objektíven emlékezni. A fiatalabb generációk számára pedig ezt az időszakot a mítoszok homálya fedi, úgyhogy a képzelet könnyen keveredik a valósággal. Charles Messenger könyvében a valóság mélyebb összefüggéseit kutatja, és az I. világháború végétől a II. világháború befejezéséig átfogó képet rajzol a német népről.
A cselekmény fő szála egy olyan ember élete és tettei köré összpontosul, aki alacsony származása és szellemi korlátai ellenére közeli és meghitt kapcsolatban állt Adolf Hitlerrel, és rendhagyó, de mindenképpen ügyes, bátor katonának bizonyult. Végül pályafutásának csúcspontján az SS-páncéloshadseregének parancsnoki posztját is megkapta.
Josep Dietrich Oberstgruppenführer und General de Waffen-SS személyét lehetetlen a náci rendszer felemelkedésétől elvonatkoztatva bemutatni. Fontos szerepet töltött be a náci pártban, Hitlerhez is közel állt, ezért bűnpártolás lenne felmenteni a történtek alól. Dietrich azonban mindenekelőtt apolitikus katonának vallotta magát.
A szerző bemutatja azt az embert is, aki katonáinak szentelte életét, vezette őket a legkeményebb harcokban, a háború történetének legnehezebb körülményei között.

Szerző:
Charles Messenger
Terjedelem:
304 oldal
Kötés:
keménytáblás
Méret:
146×210 mm
Illusztráció:
16 oldal fekete-fehér fotómelléklet
ISBN:
9789639037212
Megjelenés éve:
1997