A szövetséges légierő ászai

NyomtatásE-mail
Mike Spick
Leírás

A légi hadviselés taktikája és technikája a II. világháborúban

A II. világháborúban a végső győzelem kivívásában alapvető fontosságú szerep jutott a légierőnek: feltartóztatta a szárazföldi hadseregeket, csökkentette a hátország hadiipari termelését, s a haditengerészetet csaknem teljesen működésképtelenné tette. A légi fölény kivívása a vadászrepülők feladata volt, és vadászok voltak azok is, amelyek eldöntötték a háború végső kimenetelét.
Sok nemzet több ezer pilótája repült, harcolt és halt meg szövetséges vadászrepülőgépeken. Csak néhányuk nevét jegyzi a történelem. A vadászpilóták kb. 5%-a aratta az összes légicsata-győzelem 40%-át - ők az ászok.
Mike Spick, a II. világháború légi harcainak minden jelentős hadszínterét részletesen vizsgálja: összehasonlítja a repülőgépeket és a hadműveleti körülményeket, elemzi a legeredményesebb ászok egyéni taktikáját és módszereit. Huszonöt ábra illusztrálja a legsikeresebb harceljárásokat. A hiteles történeti forrásművet egyéni beszámolók teszik izgalmassá, élethűvé.
Mike Spick a repüléstörténet kutatója, történész. Legfőbb kutatási területe a légi harc és a helikopteres harcászat. A katonai repüléstörténet tárgykörében több mint harminc könyve jelent meg.

Szerző:
Mike Spick
Terjedelem:
320 oldal
Kötés:
keménytáblás
Méret:
146×210 mm
Illusztráció:
ábrák és 16 oldal fekete-fehér fotómelléklet
ISBN:
9789639037281
Megjelenés éve:
1998